lezing & netwerken

Strategische winkelinrichting

De rol en positionering van de fysieke winkel is veranderd. Het belang van een strategische opbouw van de winkel wordt hierdoor nog belangrijker.

Valerie Bervoet (Aber) en Prof. Dr. Katelijn Quartier (Retail Design – UHasselt) overlopen samen de impact van het ontwerp van de winkel op de consument.

Deze lezing & netwerking is georganiseerd door ABER en Sovilux

Prof. Dr. Katelijn Quartier is professor Retail Design aan de Faculteit Architectuur en Kunst van de Universiteit Hasselt. Met een passie voor retail design is ze ook de academische directeur en oprichter van het Retail Design Lab kenniscentrum, dat vooral onderzoekt hoe de winkel van morgen eruit zou moeten en kunnen zien, en welke centrale rol design en ruimtelijke signalen spelen bij het vormgeven ervan.

Valerie Bervoet is founder van Aber. Aber bedenkt en ontwerpt impactvolle, duurzame commerciële interieurs. Klanten- en bezoekerservaring staat centraal. Valerie heeft meer dan 15 jaar ervaring in het strategisch commercieel begeleiden van retailketens en kleine handelaars. Sinds 2020 is ze ook mede-eigenaar van het designlabel Volmaakt. Volmaakt is een sociaal designlabel en productontwikkelaar.

Programma: 19u – 21u30 

19u-20u

Wat is retaildesign? – Prof. dr. Katelijn Quartier, UHasselt, Retail Design Lab

Met de groeiende complexiteit van de rol van de winkel in het hele businessmodel van een retailer stijgt ook de kennis die nodig is om een succesvolle winkel te creëren. In deze talk wordt er aan de hand van 10 hardnekkige mythes geïllustreerd welke impact het ontwerp van de winkel al dan niet heeft op de consument.

20u-21u

Praktijkvoorbeelden uit de retailscan – Valerie Bervoet, Aber

Aber doet vaak doorlichtingen van bestaande winkels. In zo’n retailscan worden 15 componenten voor een succesvolle (fysieke) winkel onder de loep genomen. Zowel positieve als werkpunten komen aan bod. Valerie nodigt je aan de hand van concrete voorbeelden uit om grondig te reflecteren over de eigen winkel.

21u-22u 

Netwerkmoment

Opmerking: We voorzien in de mogelijkheid om vragen te stellen.  

 

Praktisch

30 mei – 19u-21u30
Vinoscoop – Industrieweg 202
9030 Gent (Mariakerke)

Prijs
30 €

De aanwezigen krijgen ’The big book of retail design’ van Prof. dr. Katelijn Quartier cadeau. Het boek is een referentie in de sector. Het boek kost in de winkel 34,99€.

Inschrijven 

De plaatsen zijn beperkt tot 70 deelnemers.

Inschrijven en betalen kan via onderstaande knop (Eventbrite). Je krijgt vervolgens een e-ticket. 

Audit van je winkel?

Vraag je je af hoe goed je scoort op vlak van winkelinrichting, beleving, retailtechnieken, etc…? Aarzel dan zeker niet om een vrijblijvende audit aan te vragen. We brengen je werkpunten in kaart zodat je kan winnen op de winkelvloer.